2 vastausta artikkeliin “Täällä kokeillaan”

 1. Näinhän minäkin sitä olin ajatellut… Kotisivujen sisällöstä voisi siirtää ”vaikka kaikki” mutta ehkä staattinen tieto (eli nykyinen?) siellä säilyisi. Ei siis kosketa, vaan lisätään viestintää blogipuolella.
  Postilista ei ole liikenneongelma, mutta muuten osin on aika ajanut ohi.
  Ohjeet, vinkit, varoitukset, neuvot… on yksi osa-alue.
  Muut: eli harrastukset, päivän politiikka, kotkanpesät jne, sillä onhan viestintä muutakin kuin ”tekniikkaa”, laittaisin omina osastoinaan.
  Jos löytisi sanantaitajia, kirjoittajia, niin tarjolla olisi tietty oma ”fooruminsa”
  Mielenkiintoisten linkkien lista tuolla jo tekeillä onki. Ks pankit ja lehdet.
  Viestit voi julkaista useammallakin foorumilla (kategoriat). Kaikki viestit ehkä (aikajärjestykseen) [Yleistä]- osioon ja laadun mukaan omaan ryhmäänsä.
  Uusien kategorioiden luominen (ja poistaminen) on kohtuullisen yksinkertaista, joten kuntarvitaan uudelle asialle uusi ”laatikko”, niin sen voi ilman ylläpidon oikeuksiakin luoda!

  Näin kokeiluvaiheessa viestikapula voitaneen yhdistää (rinnan käytettäväksi) werkkoviestiin ilman mitään muutoksia. WordPress osaa sähköpostistakin tehdä julkaisun, kunhan sille kertoo mistä hakea… tai oikeammin antaa lähettäjälle luvan postitsekin kirjoitella.

  Tämänkin viesti on sekä [Yleistä] että [Kunhan kokeillaan] -kategorioissa.

 2. Nyt pitäisi ehkä hieman miettiä millaista kokonaisuutta meille haetaan eli mitä me haluamme tai tarvitsemme toimintamme ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Koska WordPress taipuu moneen lähtöön niin mikä olisi meille sopiva kokonaisuus ja miten se vaikuttaa esimerkiksi Wiestikapulaan (luultavasti loppuu jossain vaiheessa?). Kotisivujen ja WordPressin suhdetta pitäisi myös harkita, kannattaisko jotain kotisivujen sisällöstä siirtää WordPressiin ja jos kannattaa niin mitä? Kotisivuja voi periaatteessa pitää myös WordPressillä, mutta siihen tuskin on mitään tarvetta, nykyiset sivut toimivat hyvin ja niiden ylläpito on hyvin tuettua.
  Miten ja missä olisi luontevinta pitää keskustelupalstaa, jossa tärkein sisältö olisi nähdäkseni teknisten ongelmien ratkaisu. Ohjeet neuvot ja vinkit olisi varmaan syytä pitää WordPressissä. Myös kotisivuilla on keskustelupalstalle olemassa paikka.
  Vaikka Wiestikapulaan on totuttu niin silti sen käyttö on sikäli vanhanaikaista, että useimmat lukevat viestejä omasta sähköpostistaan vaikka netissä oleva Wiestikapula on kätevä eikä sen käyttämisestä synny tarpeetonta viestien lataamista omalle koneelle, turhaa nettiliikennettä jää pois. Nykyisin nettiyhteydet ovat jo aivan toisella tasolla kuin Wiestikapulan syntymäaikaa. Aihealueita ja hakutoimintoja voisi periaatteessa käyttää Kapulassa monipuolisemmin kuin nyt on käytetty. Aihealueita on usein ehdotettu lisättäväksi jo otsikoihin, mutta se ei ole oikein ottanut tulta.
  Keskustelualueella on nykyisin hyvin sekalaista viestittelyä ja hyvä niin, mutta jotenkin pitäisi saada jotain uutta järjestystä.
  Uutislinkit voisivat ehkä olla WP:ssä omana ryhmänä.
  Tämä viesti on vain tietämättömyydesta johtuvaa kokeilua!

Vastaa