Päivän kysymys 10.4

Pullolinjalla,  ehkä  hieman hankalampi etsittävä 😉
Mikä oli Jaakkimalaisen N. Wähäpullo’ n  ammatti (1927 tiedon mukaan)?

Lehtiarkisto on mielenkiintoinen paikka… Hakukin on jokseenkin tehokas. N. Wähäpullo (sukunimi on edelleen käytössä 😉 ) oli poliisimies siinä kuin Lissun (Elisabeth Rehn) isäkin. Poliisi Weurlander Espoossa.
[Sukututkimuskin on ihan kivaa]

Omat kotisivusi

Oma kotisivusi – halukkaille Werkkoviestijöille harjoitusta – tee oma kotisivusi  malliin pekan.werkkoviesti.fi  Kysy erkki@werkkoviesti.fi
Aloita kirjautumalla Werkkoviestiin.  Ylläpito kiireidensä keskellä (tänään, huomenna, tällä viikolla 😉 ) lisää, jollet jo ole toimittaja,  valtuuksiasi kommentoijasta toimittajaksi .

Valitse +Uusi  [Lisää uusi]  ja tee oma sivusi (artikkelina). Ota osoitteesi talteen  Hae [osoite tai pikalinkki] (kopioi talteen) editointisivulta.
Muista julkaista tai päivittää  sivusi. Osoitteesi on nyt muotoa  (pikalinkki) https://wp.me/JoT4k1n.  tai http://www.werkkoviesti.fi/?page_id=[numero].
Muoto  minun.verkkoviesti.fi  edellyttää ylläpidon toimia, mutta kunhan aloitellaan sivun tekemisellä.

minun.werkkoviesti.fi

Tämä olisi kotisivukokeilu  (artikkelimuodossa) Sivusi  on tässä  normaali artikkeli  ja muoto ”sen mukainen”.

Julkaisijana (kirjaudu järjestelmään) voit tehdä omasi
Otsikoksi vaikka ”nimesi” ja sisällöksi esittely minusta (tai ihan mitä vaan).

Valitsemalla [sivut] ja [Uusi] saat toisenlaisen näkymän.
Ulkoisella editorilla sivua muokaten voi käyttää kopioi-liitä (ctrl-c/ctrl-v)  menetelmää ja saada miellyttävämmän tuloksen.Ihan oikeasti yksinkertainen kotisivu syntyy vaikka Libre-officella tallentamalla tuotos html-muodossa ja siirtämällä ”palvelimen saavutettavaksi” .
Werkkoviesti.fi palvelinta hieman komentamalla minun.werkkoviesti.fi  saadaan maailmalle.
Yksinkertaista  sivun-muutaman sivun rakennetta hallitsee  tosiaan mukavasti ylläpitämällä sivustoa WordPress-sivuna ja kertomalla sivun osoite  (kestolinkki tai pikalinkki) ulkomaailmalle.

Melkein ihan oikean sivuston, minunkotisivuni.fi  sähköpostiosoitteineen  saa muutamalla kympillä/vuosi.  Alustana voi käyttää WordPressiä, Bloggeria tai jotain muuta CMS-ohjelmaa (CMS content management system  = sisällönhallintajärjestelmä)
Jos kiinnostaa, niin eikun viestiä  erkki@werkkoviesti.fi

Tämän sivun osoite on http://www.werkkoviesti.fi/?p=119