Päivän kysymys 10.4

Pullolinjalla,  ehkä  hieman hankalampi etsittävä 😉
Mikä oli Jaakkimalaisen N. Wähäpullo’ n  ammatti (1927 tiedon mukaan)?

Lehtiarkisto on mielenkiintoinen paikka… Hakukin on jokseenkin tehokas. N. Wähäpullo (sukunimi on edelleen käytössä 😉 ) oli poliisimies siinä kuin Lissun (Elisabeth Rehn) isäkin. Poliisi Weurlander Espoossa.
[Sukututkimuskin on ihan kivaa]

WordPress – sivujen päivitys tai kommentointi

WordPress  – blog.werkkoviesti.fi (tai werkkoviesti.fi <- sivut) päivitys onnistuu wordpres aplikatiolla kännystä tai tabletilta. Lataa älypuhelimeesi, katso ja kokeile (tarvitset toimittajan oikeudet).
Sivuston lukeminen onnistuu suoraan selaimella. Sivut muotoutuvat tarpeen mukaan.

Werkkoviestijät – jäsenten oikeudet

Laitan/laitoin järjestelmään kirjautuneille [Toimittaja] oikeudet. WordPress kaiketi tuon jo viestittikin (antamaasi osoitteeseen).
Artikkelin kirjoittamisen voi tehdä useammallakin tavalla. Tämän tein (pika)luonnoksena jonka julkaisin (päivitinkin!)  ks oikea laita   Siirrä roskakoriin tai  [Päivitä]. Muista valita kategoriat [Yleinen] on oletuksena.

Aikamies on muuallakin käyttämäni nimimerkki. Täällä olen  kirjoittajan oikeuksin.
Erkki on vielä ainoa  ylläpitäjä – lisää hyväksytään anomuksesta!.

Tarkkana saa olla ;-)

Raikka kirjoitti: 
Koska tuo WordPress on monelle meistä entuudestaan tuntematon niin näistä
linkeistä voisi olla apua:
 https://www.aucor.fi/wordpress/
 *​https://wpopas.fi/ .  …..

WordPres on todennäköisesti maailmalla  käytetyin julkaisualusta. Tuntematon se ei netin käyttäjälle ole, pelkästään  tunnistamaton.
Jos jotakuta kiinnostaa, niin useinkin käytetty julkaisualusta selviää vasta katsomalla sivun/sivuston koodia  (esim Crome -> työkalut -> näytä alkuperä). Vaikuttaa jopa siltä, että WordPressin koodia on käytetty ”oman tuotannon” pohjanakin, mutta se on jo toinen juttu se.

Blogisovelluksena  ”kaikeen muuhunkin  mukautuvan” WP:n  perusajatus on, että kirjoitus julkaistaan halutulla tai halutuilla  foorumeilla (aihealueilla). Kirjoittamiseen tarvitaan ”toimittajan oikeudet”.  Artikkeleita voidaan kommentoida eli ottaa kantaa puolesta eli vastaan. Lukeminen on, salasanasuojattuja osioita lukuunottamatta sallittu kaikille.

Useimmiten artikkeleiden kommentointi on sallittu vain yhteystietonsa antaneille (kirjautuneille) häiriköiden eliminoimiseksi. Toimittajan, viestiketjun aloittajan  oikeudet jakaa ylläpitäjä (vihulaisen välttämiseksi sekin).

Werkkoviesti.fi järjestelmään kirjautuneille laitan toimittajan oikeudet (jos kirjoittajaksi tunnistan tai kirjautujan  pyynnöstä).

Julkaisualustana WP on senverran monipuolinen, että lienee parempi aloitella hiljalleen.  Esimerkiksi suoraan sähköpostina toimitettavia julkaisuja tai älypuhelinsovellutuksin tapahtuvaa viestintää katselemme kunhan alkuun päästään.  Kuvat, videot, ääni odottavat nekin…
Ylläpito erkki@werkkoviesti.fi